Tuesday, June 14, 2011

baru ttg aku


anyeong!
bakal bermula satu lagi kisah baru aku di tempat baru, Kptm KL, tempat belajar yang baru...akan bermula pada 30 JUN 2011.

cewah! ayat skema...sekarg aku sedng mengikuti kursus mdec di kptm kuantan. kursus nie untuk dak2 it yang terpilih sahaja...yang pling best percuma sahja...huhuuhu.... aku bakal mendapat sijil kursus pada 28 nnti...seramai 25 org yng mengikuti kursus ini...start pada 1 jun, kursus nie bermula dgn soft skill selama 5 hari...mmg gempak la kelas selama 5 hari tu....terbaik.... pastu disambung pulak dgn xml skill iaitu programming dan kursus tulah yang kitorg ikuti sekarang nie....

nak cerite lebih banyak xrase ade privacy lak..so...kite cite len kali la yerrrrr!!!!!







Thursday, April 28, 2011

lagu yg best

aku jumpe nie dlm hardrive kawan aku.....:)

video

Tuesday, April 26, 2011

Just update my life

assalamualaikum

well, tuk pengetHUAN korg aku dah pun tamat latihan industri pada 15 aribuln ritu. sekrg aku sedang berada di ats katil di bilik D04. setelah sdah menyiapkan slide show aku untuk present ari esok. esok adalah ari aku present dan menamatkan sume penat lelah aku. mybe aku akn sambung belajar di KPTM lagi selepas ini. well....wish me success key....syg korg...

esok juga akn belangsungnye farewell dinner. kepada mereka yang sudah present taniah...kepada yang belum aku ucapkan selamat berjaya key...farewell dinner kali nie akn bertemakan hitam,putih dan merah..satu kolobrasi yang hebat....warna ape akn aku pakai...???? tggulah jawapannye dari semasa ke semasa. mata dah ngantuk...aku pun chow chin chow...hehehehe..gudnite!!!!!!

Tuesday, April 12, 2011

Majlis Dekan

Assalamualaikum......
dah beberape hari berlalu, baru hari ini aku ade mase untuk mengupdate blog aku dengan post ini.Well, berpandukan tajuk post nie, aku nak cerite dan tunjukkan lah hasil2 yang aku dapat pada hari Khamis mggu lepas....mmg ramai yang dapat dekan pada sems lepas...so, majlis nie agak meriah dengan adenye ramai org...majlis nie berlangsung dengan ketibaan VVIP iaitu pengarah n pensyarah. Majlis nie sebenarnye xdelah meriah sngt sebb semuanye diuruskan oleh student sendiri...but, what can we say....oklah....hehehhe....jadi untuk melihat ape yang berlaku tgklah gmbar2 nie ek....:)

Yang nie adalah gambar yang aku ambik kat Genting Sepah, waktu nie aku dalam perjalanan ke Kuantan. Bas yang aku naiki tu slow sgat waktu daki....jadi dalam borink tu aku tgkap la gmbar nie....lawa kan...hehehe


seterunye adalah gambar2 yang diambil di majlis dekan....ok....





hah...gmbar nie istimewa sikit..sebb diambil pada hari jumaat, mase tu ala dtg ke kuantan tuk berjalan2...jadi kami abes kan mase berdua berjalan ke ECM...heheheh

Yang nie adalah last picture in Kuantan, aku dalam perjalanan balik la nie....untuk ke terminal ak kena naik kete akak ak, rase mcm bos jerrr, sbb kene duk belakang, kete akak aku nie rosak pintu penumpang belah depan, so, ak kene naik kut belankg la....jadi mem besar jap...hehehe.... tu jelah gmbar yang ak ade..yang selebihnye kat Cik Ainul Murni....kite tggu dan lihat jerrr la.....huhuhuhu


Thursday, March 31, 2011

pemberitahuan


tadi aku baru saje lepas check fb aku dan aku dapati ade mesej dari rose zawani from miss farah...ade faham...ini sume ku dapati dari group mdec key...rose dah pos satu borang mdec tuk diisi jdi arp sume isi la ye...kih3..ini tuk pelajar it jerr key...

sebenarnye aku nak bagitau mggu depan aku akan pergi kuantan untuk majlis dekan di sane..tapi maslahnye aku x minta cuti agi...bos x masok cmne nak mintak ..huhuhu..arp2 mggu depan bos masuk..aku nak beli tiket ag nie...tige ari aku mintak cuti..arp2 bos bagi la ek..amin...

arini aku duk sorg2 kat depan nie...sbb kak mona tak masok keje arini...cuti la tuh...hurm..tkpe lah, nasib ade keje menemani aku...so, go back to my work...offfffff......

Sunday, March 27, 2011

Perasaan Aku


Anyeong!!!
Arini aku rase malas dan kesunyian...hehehe
paham2 jela..org len ade pakwe or husband tuk menemani...
aku still sorg2 sehingga kini...kawan ku kate aku terlalu memilih...
tapi masalahnye calon pun xde aku nak pilih ape...huhuhu..
Macam mane kite pastikan org itu adalah jodoh kite???
Orang kate bile jodoh kite sampai kite akan tahu sendiri...
macm mane???
dorg kate, hati kite akan berdebar2 bile jumpe org tu....
mcm mne kalo ati kite selalu berdebar2.....huhuhu
mengarut tul aku nie...
Yg lagi satu nie, org selalu tanye bile nak kahwin....biase lah kalo balik kampung tu...
adik beradik aku selalu ditanya soalan nie....
yg kami jawab seru x sampai lagi..hahah...
Jawapan selamat....
Pada pendapat aku pulok, jodoh kite akan sampai juga akhirnya dengan izin Allah...
Xperlu dicari..hanya berusaha ke arah yang terbaik...Insyaalah....:)

Friday, March 25, 2011

Pssstt....Black&White
















hehehe...Anyeong!!!
tgk tajok post kali nie agk pelik kan...sebnarnye ak nak gmbarkan cuaca hari ini...
pagi tadi cuaca mendung n hujan jerrr...membuat diriku terasa suram n unhappy....
yang paling penting ngantuk..hahaha
After rest 2 hour just then, Aku dapat balik diriku semula..be happy and active....tapi lepas bagon tido tadi, adik aku jadi mangse kemarahan sebentar...maklumlah mamai...pastu ade org bising2 mne ak xmarah..huhu..sorry little bro..kih2....then, cuaca petg beransur cerah...seperti dirku yang sedang changing the mood...
jadi harapan aku untuk yang lain..harap anda happy selalu!!!!

Wednesday, March 23, 2011

List My BeloVed Frienz.....:)

Sebelum nie ak ade kuarkan topik nie....Mesti korang nak kenal kawan2 yang selalu berade di sisiku selama inikan...hurm..arini aku nak tunjuk gambar sorg2....anda yang kenal tu...wat2 terlebih kenal la ek.......peace no war!!!! tengoklah macm ne masing2 pose ek....


Geng2 Cpot



Kenalkan yang first one and special nie la rumate ak di KPTM, dari sems 1 sampai sems last...banyak dah ku kongsi dgn die..dgn dielah aku belajar tuk berhubung lebih rapat dgn org...die nie mmg peramah...tapi dalam happy n kasar die nie...die seorg yang lembut di dalam..cewahhhh...hehehe...itulah Safika Anisa......:)

yang nie pulok best friend kepade rumate ak...dowg nie dah kenal sejak zaman sekolah lagi...automatically yang rapat ngan rumate ak nie, telah menjadi salah seorang kawan yang terbaik ak... kat die lah ak banyak luahkan perasaan sebenarnye...sbb die pendengar terbaik aku setakat nie...kalo aku rase bosan dekat hostel dulu..aku akan lepak kat bilik die nie...die nie bole dikatakan kaunselor la dalam group cpot nie..hehehe..inilah Nur Adilah



Niela orang yang menceriakan group kami...bole dikatekan die nie leader la...tapi jgn ckp kat die..nnti die perasan lebih..kah2..die la yang paling happy-go-lucky dlam group nie...hurm...dan die la yang paling keras kut atinye n paling berani...tapi dielah yang paling setia dalam percintaan..pewitt..hehehe..nie la Nur Shahidah

die nila yang aku kenal agk baru la...dalam setahun kami kenal dan rapat..tapi die kdg2 perahsia orgnye..sush sikit nak luahkan...tapi sekali luahkan pergh!!!!...tapi die niela yang paling baik dan ok la....hehehe...dan die enjoy bersame kami...nie la Siti Ainul Murni

Sebenarnye dalam group nie ade lagi sorang ahli..namenye Firdaus..tapi die nie susah sikit nak tangkap gmbar..jadi ak xde gambar die sorg2...anyway, die lah satu2 nye laki yang terlibat dalam group nie...die yang rapat dengan kami sejak kami kenal dan smpai sekarang...diela perhubung kami...thanks daus kerana menyertai group ini...:)

Best FrienDShip






Meh ak kenalkan, nie la kawan aku mase sekolah dulu...Syahidah....die nie la yang rapat ngan ak selain dua org lagi kawan aku ..kami sentiase ade minat yang same dalm kehidupan..tapi bukn lelaki ok...hehehe...die nie dalam kasar ade lembutnye...ak gembire kawan ngan die...hehehe

yang nie pulok...Nur Atikah....kawan aku dari sekolah rendah dulu...kami pun dah kenal lame gakk la...die la paling aktif antara kami berempat... suke berjalan, peramah dan xtau nak duk diam..ade je die nak buat..dan diela yang meghidupkan perhubungan kami...hehehe..luv u....:)


nie la Syaza Aqidah....yang paling sopan dan lembut...eh...xleh puji lebih2, nnti die perasan pulok...die nie dulu x banyak ckp..tapi berbeza sekarg...makin peramah pulok die nie...tapi susah sikit nak bawak die nie berjalan jauh2..sebb ayah die x bagi...tapi die sentiase dekat ngan kami..hehehe....

Sunday, March 20, 2011

Dream High End

Oh ye....sebelum ak lupe dream high, citer korea yang ak minati baru nie..telah pun tamat citernye.....jadi mari kiter tgk gmbar2 dan sorotan dalam citer nie....hehee










citer yang menarik...memberi inspirasi kepada diriku ini untuk bangun dan berjuang untuk mencapai impian.....:)

PJ With Shida

Hai sume.... cuti mggu baru nie...ak telah belajar berdikari sendiri, berdikari menjalani kehidupan yang serba baru ini..hehehe....ak telah melancong ke putrajaya...kat sane ak telah bertemu dgn salah seorg cpot yang dipanggil miss bulat cpot..hehehe....die yang aku maksudkan adlah cik nur shahidah sharin....jadi mari kite  tengok hasil ak disane...hihihi

Gambar nie diambil waktu kami berjalan-jalan di sekitar gerai-gerai cenderehati berdekatan dgn Medan Selera Putra... lawa x....hehehe

Gambar nie diambil di depan Medan Selera Putra, waktu nie kami sedang menunggu Pak Long , si kechik nie dtg....jadi sempatlah kami snap....waktu tgh tggu tu yang ade ramai pelancong luar kat situ...mcm2 bahase kami dgr...hahaha
Yang nie ak tgh tggu si kechik nie bayar duit parking kat Alamanda Putrajaya....sempat lagi kitorang snap2 wkatu ramai org tgh beratur tu...hehehe...sebenarnye nak gi tgk wayang kat Alamanda nie...tapi tiket dah abes..huhuhu..sedih2...

Gambar nie diambil waktu kami tgh berjalan2 di pagi hari di pesta hot ballon....mmg ramai org waktu tu..kami ape agi bantai snap2 la...gila gmbar betoii...huhuhu

Niela Miss Bulat Cpot.....bergaye ala2 model..waktu nak bayar duit parking...hehehe..cun x...tapi ini dah berpunye..kih2... macm nak g majlis amek awards pun ade...haahaha

yang nie pulok hasil keje kechik.....waktu nie ak tgh syok tgh hot balloon.....best gilerr dapat tgk dari dekat...tapi sayng xdapat naek...sbb ramai sgt org..huhuhu

               Hah...ini lah pandangan hot ballon di tepi tasik buatan di Putrajaya ini...lawa x....rugi sape x pegi...hehehe.....

korang yang pergi ke Putrajaya nie mesti tau ape nie kan.....hah kat tempat nielah banyak ditempatkan sejarah2 di Putrajaya nie....ak tak pernah lagi tgk kat atas tuh..nk gak gi, tapi ramai org waktu...jdi ak amek gmbar dekat nie jela..hehehe


Hot balloon karnival di Putrajaya.....mmg best dapat gi....satu pengalaman baru dapt tgk belon panas dari negara luar nie....banyak dan bermacam2 jenis ade.....best2...

snap2 lagi....juru foto kami adalah si PIe....adik laki si kechik nie....hehehe


ini adalah gmbar family kechik....lawa x....mase nie..kami kat eskelator....hehehe

gambar nie diambil kat Pusat Konvokesyen Putrajaya......kat sinilah ak akan graduate nnti....xsabo rasenye....kat sini anda bole ambik permandangan dari tgh bandar putarajaya nie...mmg cantik...nnti aku tunjuk kan hasilnye...


Inilah hasil aku yang telah di ambil dari Pusat Kovokesyen nie....Lawa x Putarajaya nie...rugi kalo x dtg sini.....huhuhu....nielah gmbar terakhirku...jadi kalo anda nak bercuti dan berjalan2...putrajaya merupe satu tempat yang sesuai dilawati...!!!!!

Wednesday, March 16, 2011

Fever Coming

tgk pade tajuk post nie mesti korg dah tahu ape maksundnye kan....hehehe..
demam....ak diserang demam mggu nie... dah 3 hari x hilang lagi demamnye..terseksa gak aku...sbbnye, ak kene bekerja aka praktikal dgn penyakit nie...pergh!! mmg perit lah..asyik nak ttido jerr..kepala berat jerr rase...hidung apetah lagi dgn airnye asyik nak kuar jerr....
jadi demi membaikpulihkan diri ini, ak merajinkan diri makan ubat panadol dan piriton, yang menyebbkan ngantuk...pastu dah lah makn setiap kali pegi keje...kene thn ngan polis, check dadah ke....naya jerr ak..hahaha... tapi polis jgn risau aku bukn ambik dadah..ak mkn ubat tuk ilang kat demm nie jerr...tapi ak x ting tong tau bawak kenderaan..still sedar lagi..hihihi...
malam2..susah nak tido..asyik terjage jerr...tekak ku selalu kering..jdi ak akan bawak air masak bersamaku...panas dalam??? jgn risau ade aircond dipejabatku..laraskan jerr suhunye..gerenti sejuk balik....hehehe....jadi inilah yang berlaku padaku bile demam menyerang..wahai demm cepat2lah ko reda...supaye ak bisa bekerja dgn tenang dan bertenaga.....:)

Thursday, March 10, 2011

Happy Friday's

moshi2!!!!

arini adalah Friday day's......so happy friday ok....
ak arini macam bese masok keje awal, sebelum kul 8 dah punch card tu...hihi...tpi balik tetap lambat iaitu tepat kul 5..hahaha...punctual betoiii ko nie farah...kih2...kite hidup kene ade disiplin...cewaahhhh...poyo jerr....
ak baru siap mengedit label tdi...tggal print jerr, tpi itu kene tggu kak mona ciap keje2nye dulu..sbb laptop nie xleh nak connect ngan printer tuh....xtau kenape...padahal ak dah connected ngan line internetnye....hurm....

semalam ak dah ubah background blog ak....sbb, waktu ak melayari blog org....ak terjumpe satu blog yang background same ngan ak...hehehe...pe lagi...ak tukar la....termasok ngan animation widget pun ak tukar sekali...

hurm...citer pasal ari jumaat nie....ialah satu ari yang best sebb dapat rehat awal, n ofcourse lame...selama 2 jam...hahaha..selalu dapat 1 jam jerr...dgn 2jam setengah nie, mcm2 ak boleh buat terutamanye tidow...hahaha... dan pagi tdi waktu aku mandi, boleh lak ak terpikir tuk potong rambut nie...tpi syang la lak..baru jerr nak panjang...jadi, ak akan bertahan tuk sebulan lagi.... sebelum balik dari kuantan nnti ak akan potong rambut aku kat sane...hehehe....good idea!!!!

Wednesday, March 9, 2011

keje vs blog

anhyong!!!!
baru sebentar tadi aku melihat blog2 yang telah ak follow...mcm2 berite baru dorng buat....ade yang pasal bola, ade pasal cite2 korea, citer artis pun ade and yang paling bagus adalah pasal agama....hehehe...

ak nie sepatutnye buat keje gune laptop nie...tpi penatlah asyik ngan label dari tadi...so, ak melalut la kejap..hahaha...hurm, ag sehari ak cutilah, pastu kene balik kampung sebb sepupu aku kawen...ak ade bgtau korg kan dalam post ak sebelum nie...hehehe...kalo korg nak join bolelah dtg ke parit 1 sg.panjang,sg.besar di selangor....promote kampung ckit..hehehe

baru2 nie ak ajar kak mona, teman sepejabat ak mggunakan blog...sekarg die dah gian..hahaha...jahatnye ak ajar orang melalut..tapi ak harap die dapat gunekan blog tu sebaiknye lah...sbelum nie dia cakap nak menjual..ak harap die berjaye bukak jualan die tu di blog...gudluck to kak mona!!!!

hurm...sejak akhir2 nie banyak keje aku kat office nie, sumenye kebanyakan kene mengene ngan fail2 pejabat nie....ak kene merajinkan diri gak tuk buat..demi mase depan yang cerah...cewaaahhhh....hurm, direktori usahawan versi databese x siap ag.... kene rajin farahin....chayok!!!! tdi ak dah countdown tinggal lagi 26 hari ag aku praktikal...kene siap kan laporan gak mggu depan....wake up farah, u can do it!!!!! gambade ne!!!! hehehe....sekarang baru nak masok kul 4, baek ak ciap keje dulu......:)

Monday, March 7, 2011

In The raining day....

erm.....ak xtau nak taip ape sbnarnye ariniw.....
pagi2 ak bangun kul 6.06....nak tau sbb perrr....sbb ak kene gosok baju adik ak sekali.. adik ak nie kalo gi sekolah awal gilerr..pukul 6.55 dah pegi...ape tah dye wat kat sekolah..huhuuh
so...seperti pagi2 lain pas kul 7.30 ak baru gi keje....hurm...arini kak mona cuti, jadi tinggal ak sorg kat depan nie...arini ujan..jadi mesti xramai pelanggan yang datang...
bos selalu masuk lambat...kak irna dah masuk dengan en.khairul tdi....n kak rieana baru smpai....borink2...huhuu...

jom kitew tukar topik la....kawan2 ak sume dah gi berjalan2..ak still duk umah waktu cuti...mane xnye...mggu lepas cuti, ade kenduri...mggu nie pun same..huhuhu...mggu nie sepupu aku belah mak ak nak bersanding...die dah nikah bulan lepas...bulan nie baru majlisnnyer...kenape lmbat..entahlah....hahaha

change the topik lagi....ak nak citer ag pasal citer korea..maklumlah...fans of kbs world..hahaha...kalo duk umah tu kalo xlayan kbs world x sah....ayah ak kadg2 bising, sbb asyik tgk cine jerr....hahaha...tapi nak wat cmne..itulah interest ank mu nie wahai ayahku...huhuu....meh ak senaraikan citer2 korea yang ak dah tgk....

-My Love Patzzi
-All About Eve
-My Sassy Girl
-Princess Hour
-Prince Hour
-My Lovely Samsoon
-Dream High
-My Girl
-Personal Taste
-Mary stay all night
-Boys Before Flower
-He's beautiful

n banyak ag....kalo ak senaraikan sumenye...xcukup page nie...haahahha....

boring

hurm...sekarg nie dah jam 4.28 pm....x sabo nak tggu kul 5.00 ptg...hahaha..ape lagi balik keje la...hehehe...
dalam ak cbuk menunggu...ak pun membace blog sorg budak yg ak follow nie...blog die bertajuk nakal itu bagos kut....lebih kurang camtu la...die nie mmg minat korea gak..same geng ngan ak la nie...satu kepale la lebih kurang...ak nak komen blog die tdi..tpi line x bape elok lah...so, xleh la nak komen..huhuhu.... dalam smabil2 ak bce blog org nie...kawan ak yang kat putrajaya sne, pun tgh memblog ka dirinye...die kate bosan..xtau nak watpe..jdi tulah yang diwatnyee..hahaha...

balik pasal citerr korea nie...macm2 dah citer korea yang ak tgk...yang terbaru Dream High la...mmg best gilerrrr....tpi tulah..kalo tgk kat tv xpuas..2 episod setiap mggu...penat ak tggu....bile la akak ak nak balik bagi laptop nih....xsabo rasenyerr, nak layan citer korea dalm hardrive dye tuh.... banyak citer korea dalam hardrive akak ak tu...die minat gilerr download2 movie nie...hehehe..maklom lah kat u die, internet boleh lah dikatakan laju....mmg best dapat download ape jerrr...huhuhu...sejak bile ak layan citer korea nie...sejak ak tgk citer all about eve...sebelum tu mesti winter sonata ken..tapi mase tu ak xminat sgt..citer tu....sbb ak lebih minat hindustan..hahaha...jiwang2...

n for the special part dalam blog nie...ak nak citer pasal MR.MF....die nie ak minat sejak dari kol....ag....hahaha...pandai la tfsir sendiri ek...

Sunday, March 6, 2011

hari ini.....

hari ini hari isnin....
hari2 ak bagun awal, sembahyang subuh...
hari ini hari yang cerah...
hari ini tinggal ak dan kak mona lagi....
hari ini malas nak gi breakfast...
hari ini banyak keje menglabel...
hari ini pejabat sunyi sebentar....
hari ini ak rasa malas nak wat keje...
hari ini kene wat keje gak...
hari ini hari yang indah..hahaha
and hari ini keje aku mengarut cikit dalam blog sendiri......hahaha

mengarut2...ape yang ak tulis da....mmg dah xde keje nak wat...tulah malas ngat nak mengarang dalam kertas..kan dah mengarut dalam blog...hihihi

Sunday, February 27, 2011

cuti2...

xde yang menarik berlaku ak cuti 2 ari nie...
cume ari sabtu ritu ak gi berjalan ngan akak ak...aslnye nak amek kawan die yang nak dtg umah kami...
so, pagi2 kul 5.30, ak dah bagun...pi mandi n solat....pastu kejut akak ak..pas siap2..kitowang terus bertolak...kene gi awal2 sebb nak tolong jaga ank sedare ak kat petaling jaya...pastu lepak lah, kat sne smpai ptg..hehehe...
last2..kawan akak ak xjdi dtg..ape lagi..petang tu gi lah berjalan....pusing2 kat plaza GM, klang...kat cniw banyak kedai2 yang menjual barang secara borong....kalo nak beli gadjet2, baju, button, tikar, perhiasan...sume ade kat cniw...mmg best..hehehe
ok la...bos dah dtg.. time to work.....chow chin chow...hehehe

Thursday, February 24, 2011

Dream High,Fly High



Dream a.k.a. mimpi....
semua org mesti selalu bermimpikan...hurm..malam tadi aku terbangun awal..iaitu pada pukul 4.47 pagi...pastu ak smbung la balik tidokan ape lagi....mase ak tido tulah ak termimpi..seseorang...seseorang yang ak kenali, n for your information seseorang yang aku minati gakk...namenye ak xleh lah bagtu....hehehe... dalam mimpi aku, aku bagi something kat die...yang membuatkan die mempunyai feel yang same ngan ak..hehehe...hurm...the suprise thing we all dalam mimpi tuh study ditempat yang sma di sebuah universiti..hahhaa....tapi itu hanya sekadar mimpi...mimpi adlah mainan syaitan.....aku gelarkan si die sebagai MR.MF..hhaha.....




Kisah L.Industri....
Dah nak abes 2 bulan dah ak kat pejabat Mara Nie....xlame ag..ak akn menamatkan pratikal aku...huhuhu...xsabo ade, sedih pun ade sbb nie lah penglaman first aku bekerja...hurm..walopun pejabat nie baru dpindahkan dan baru dibuka..tapi still banyk yang aku belajar setiap hari...banyak gak experience yang aku lalui..hihihi..mislanye..yang paling best semalam ade org belanje makan.....tapi ak xtau spae..hahaha..thanks lah kepada org tuh yerr...kerne tolong byarkan mknn ak...kih2...jimat duit....hurm....




karnival Pendidikan MARA....
tuk pengetahuan korang, aku nak promote sikitlah kepada yang baru nak masuk belajar balik or nak cari keje....pada 11-13 march nie...ade Karnival Pendidikan MARA...kat cni, u all boleh la, mencari pusat pengajian yang sesuai tuk anda...dan juga kat cni gak diberikan peluang pekerjaan yang anda impikan...jadi karnival ini akan diadakan di PWTC..tuk maklumat lanjut boleh la melayari http://www.mara.gov.my/ 



There was an error in this gadget

Applez PicTure

Applez PicTure
Aloha!!