Thursday, March 10, 2011

Happy Friday's

moshi2!!!!

arini adalah Friday day's......so happy friday ok....
ak arini macam bese masok keje awal, sebelum kul 8 dah punch card tu...hihi...tpi balik tetap lambat iaitu tepat kul 5..hahaha...punctual betoiii ko nie farah...kih2...kite hidup kene ade disiplin...cewaahhhh...poyo jerr....
ak baru siap mengedit label tdi...tggal print jerr, tpi itu kene tggu kak mona ciap keje2nye dulu..sbb laptop nie xleh nak connect ngan printer tuh....xtau kenape...padahal ak dah connected ngan line internetnye....hurm....

semalam ak dah ubah background blog ak....sbb, waktu ak melayari blog org....ak terjumpe satu blog yang background same ngan ak...hehehe...pe lagi...ak tukar la....termasok ngan animation widget pun ak tukar sekali...

hurm...citer pasal ari jumaat nie....ialah satu ari yang best sebb dapat rehat awal, n ofcourse lame...selama 2 jam...hahaha..selalu dapat 1 jam jerr...dgn 2jam setengah nie, mcm2 ak boleh buat terutamanye tidow...hahaha... dan pagi tdi waktu aku mandi, boleh lak ak terpikir tuk potong rambut nie...tpi syang la lak..baru jerr nak panjang...jadi, ak akan bertahan tuk sebulan lagi.... sebelum balik dari kuantan nnti ak akan potong rambut aku kat sane...hehehe....good idea!!!!

Wednesday, March 9, 2011

keje vs blog

anhyong!!!!
baru sebentar tadi aku melihat blog2 yang telah ak follow...mcm2 berite baru dorng buat....ade yang pasal bola, ade pasal cite2 korea, citer artis pun ade and yang paling bagus adalah pasal agama....hehehe...

ak nie sepatutnye buat keje gune laptop nie...tpi penatlah asyik ngan label dari tadi...so, ak melalut la kejap..hahaha...hurm, ag sehari ak cutilah, pastu kene balik kampung sebb sepupu aku kawen...ak ade bgtau korg kan dalam post ak sebelum nie...hehehe...kalo korg nak join bolelah dtg ke parit 1 sg.panjang,sg.besar di selangor....promote kampung ckit..hehehe

baru2 nie ak ajar kak mona, teman sepejabat ak mggunakan blog...sekarg die dah gian..hahaha...jahatnye ak ajar orang melalut..tapi ak harap die dapat gunekan blog tu sebaiknye lah...sbelum nie dia cakap nak menjual..ak harap die berjaye bukak jualan die tu di blog...gudluck to kak mona!!!!

hurm...sejak akhir2 nie banyak keje aku kat office nie, sumenye kebanyakan kene mengene ngan fail2 pejabat nie....ak kene merajinkan diri gak tuk buat..demi mase depan yang cerah...cewaaahhhh....hurm, direktori usahawan versi databese x siap ag.... kene rajin farahin....chayok!!!! tdi ak dah countdown tinggal lagi 26 hari ag aku praktikal...kene siap kan laporan gak mggu depan....wake up farah, u can do it!!!!! gambade ne!!!! hehehe....sekarang baru nak masok kul 4, baek ak ciap keje dulu......:)

Monday, March 7, 2011

In The raining day....

erm.....ak xtau nak taip ape sbnarnye ariniw.....
pagi2 ak bangun kul 6.06....nak tau sbb perrr....sbb ak kene gosok baju adik ak sekali.. adik ak nie kalo gi sekolah awal gilerr..pukul 6.55 dah pegi...ape tah dye wat kat sekolah..huhuuh
so...seperti pagi2 lain pas kul 7.30 ak baru gi keje....hurm...arini kak mona cuti, jadi tinggal ak sorg kat depan nie...arini ujan..jadi mesti xramai pelanggan yang datang...
bos selalu masuk lambat...kak irna dah masuk dengan en.khairul tdi....n kak rieana baru smpai....borink2...huhuu...

jom kitew tukar topik la....kawan2 ak sume dah gi berjalan2..ak still duk umah waktu cuti...mane xnye...mggu lepas cuti, ade kenduri...mggu nie pun same..huhuhu...mggu nie sepupu aku belah mak ak nak bersanding...die dah nikah bulan lepas...bulan nie baru majlisnnyer...kenape lmbat..entahlah....hahaha

change the topik lagi....ak nak citer ag pasal citer korea..maklumlah...fans of kbs world..hahaha...kalo duk umah tu kalo xlayan kbs world x sah....ayah ak kadg2 bising, sbb asyik tgk cine jerr....hahaha...tapi nak wat cmne..itulah interest ank mu nie wahai ayahku...huhuu....meh ak senaraikan citer2 korea yang ak dah tgk....

-My Love Patzzi
-All About Eve
-My Sassy Girl
-Princess Hour
-Prince Hour
-My Lovely Samsoon
-Dream High
-My Girl
-Personal Taste
-Mary stay all night
-Boys Before Flower
-He's beautiful

n banyak ag....kalo ak senaraikan sumenye...xcukup page nie...haahahha....

boring

hurm...sekarg nie dah jam 4.28 pm....x sabo nak tggu kul 5.00 ptg...hahaha..ape lagi balik keje la...hehehe...
dalam ak cbuk menunggu...ak pun membace blog sorg budak yg ak follow nie...blog die bertajuk nakal itu bagos kut....lebih kurang camtu la...die nie mmg minat korea gak..same geng ngan ak la nie...satu kepale la lebih kurang...ak nak komen blog die tdi..tpi line x bape elok lah...so, xleh la nak komen..huhuhu.... dalam smabil2 ak bce blog org nie...kawan ak yang kat putrajaya sne, pun tgh memblog ka dirinye...die kate bosan..xtau nak watpe..jdi tulah yang diwatnyee..hahaha...

balik pasal citerr korea nie...macm2 dah citer korea yang ak tgk...yang terbaru Dream High la...mmg best gilerrrr....tpi tulah..kalo tgk kat tv xpuas..2 episod setiap mggu...penat ak tggu....bile la akak ak nak balik bagi laptop nih....xsabo rasenyerr, nak layan citer korea dalm hardrive dye tuh.... banyak citer korea dalam hardrive akak ak tu...die minat gilerr download2 movie nie...hehehe..maklom lah kat u die, internet boleh lah dikatakan laju....mmg best dapat download ape jerrr...huhuhu...sejak bile ak layan citer korea nie...sejak ak tgk citer all about eve...sebelum tu mesti winter sonata ken..tapi mase tu ak xminat sgt..citer tu....sbb ak lebih minat hindustan..hahaha...jiwang2...

n for the special part dalam blog nie...ak nak citer pasal MR.MF....die nie ak minat sejak dari kol....ag....hahaha...pandai la tfsir sendiri ek...

Sunday, March 6, 2011

hari ini.....

hari ini hari isnin....
hari2 ak bagun awal, sembahyang subuh...
hari ini hari yang cerah...
hari ini tinggal ak dan kak mona lagi....
hari ini malas nak gi breakfast...
hari ini banyak keje menglabel...
hari ini pejabat sunyi sebentar....
hari ini ak rasa malas nak wat keje...
hari ini kene wat keje gak...
hari ini hari yang indah..hahaha
and hari ini keje aku mengarut cikit dalam blog sendiri......hahaha

mengarut2...ape yang ak tulis da....mmg dah xde keje nak wat...tulah malas ngat nak mengarang dalam kertas..kan dah mengarut dalam blog...hihihi
There was an error in this gadget

Applez PicTure

Applez PicTure
Aloha!!