Monday, December 7, 2015

Bole x...kali nie biar post nie tanpa tajuk
Biar satu2nye post yg xbertajuk..sbb aku pun xtau nak letak tajuk ape
Aku confused bile hubungan ini bagai tidak berpenghujung, aku takut kehilangan die dan cube untuk memahami dirinya, tapi die macam seolah2 cuba melarikan diri bile bercakap mengenai dirinya..
Boleh x...sekali je, die bercakap mengenai dirinya dan ape perasaan sebenar die
Boleh x...sekali je, dia merendahkan ego die dan luahkan ape yang die rase
Aku harap sangat nak dgr dari mulutnya...
Haila lelaki..org perempuan nie bukan ape..bkn nak memaksa atau cuba nak merosakkan hubungan ke ape ke...bukan xpercaya ke atau sangsi ke...mereka hanya nak kepastian dan penerangan yang jelas dari orang yang mereka sayang..itu je..
Kadang2 mcm rase bertepuk sebelah tangan pun ade...aish...harap di jauhkan la..moga Allah akan buka hatinya dan memberi kenyakinan pada dirinya untuk bersuara...amin..saya sayang awak Adyll, itu yg pasti... ;)

Kepada yang bace post mohon simpan dalam hati..xmau judge2 org ok.. hanya meluahkan rase di hati...

Saturday, October 3, 2015

Takut

Knpe...knpe aku rase mcm nie
Sushnye tuk memahami rase hati
Sshnye tuk mbuang rase takut nie
Takut tuk meneruskn hubungn
Adkh aku lyak tuk dirinye
Adkh aku layak berdmpingan dgnnye
Susahnye..
Ya Allah..ko beri lah petunjuk mu ya Allah
Buangkn sifat takut dn berikn aku kekuatan dn kpercayaan tuk myanyangi dirinya..amin

Tuesday, September 29, 2015

Hanya kami~♡♡♡

Sesaje nk update blog fav aku nie... actually tgh rehatkn bdn dri bekerja sebentar... rindu lak kat si die.. tpi org tu tgh busy xleh kaco.. so tatap gmbr jela..
I miss u n i love u en adyll yusof



Friday, September 11, 2015

Thinking abot love




Cinta yang sejati susah untuk diperolehi
cinta yang sejati mesti ade keredhaan dari Allah
cinta susah untuk dimegerti dan difahami
cinta juga susah diungkap oleh kata
kata orang cinta itu buta
kata orang cinta mesti ade sebab dan mushabab
kata orang cintakan seseorang mesti ade sebbnye
kata orang kite cintakan seseorang kerana cinta

well bagi aku pula cinta kepada tuhan iaitu Allah cinta yang sejati
cintakan sesorang bagiku tak perlu sebab dan musabab
aku cintakan seseorang yang boleh buat aku rase selesa, selamat dan sentiasa dihargai olehnye
seseorang yang dapat bimbing aku ke arah kebaikan dan ke jalan Allah
seseorang yang dijodohkan Allah untukku
aku harap seseorang itu adalah dia....

dia yang muncul tanpa diduga
dia yang tetibe jadi seseorang yang istimewa
dia yang tidak pernah aku kenal dan tidak pasti pernah berjumpa dgnnya
dia yang mungkin aku pernah jumpe di waktu zaman persekolahanku dulu
dia yang aku terlupa tentang dirinya
ya.. dia lelaki pertama yang buat aku terasa dihargai dan aku selesa, selamat bile bersamanya
dan dia membuat aku sentiasa ingatkan kepada cinta sejatike, Allah
doaku semoga hubungan kami ini direstui dan disatukan kami di jalan yg diredhaimu Ya Allah yang maha mengetahui segalanya... amin..

adakah ini cinta yang ditakdirkan untukku??? Ya aku rasa aku dah jatuh cinta... <3 br="" nbsp="">
I LOVE YOU MR.AY

shhh.. its our secret!!!!



Thursday, September 10, 2015

Its him the right or not

Guess what??? Baru kenal je mamat nie xtau cmne leh rapat dan selesa dgn die.. masih2 tertanya2 adakah die jodoh yg ditakdirkan untukku???
Anyways, die la yg terbaik buat mase nie..hehe...die la yg suke wat aku tertunggu2..die la yg suke wat ati aku risau dan memperokperandakan hidupku kalo ade jodoh maybe gmbar len yg akan keluar... Doakan kami ye.. :)
Luv u mr.AY
Well about my sickness pulak...still in progress, doctor said we will wait and see after ctscan..lambat ag, mak pulak srih wat perubatan islam..hope to ahave a good result after taking ubat yg disyorkan.. one of my dugaan yg diberi oleh Allah..sentiasa bersabar, kuat dan jgn putus asa Norfarahin!!! Always be happy (always support myself and be positive...!!!~)
Thats all... ;)

Wednesday, August 5, 2015

Hospital Sungai Buloh

Assalamualaikum dan selamat pagi

Kul 8.40- Aku sedang menunggu giliran kat unit SOPD di hospital sg buloh... thyroid aku semakin besar...dan semakin xselesa...aku harap dpt buat operation tuk buang ketidakselesaan ini..tpi ini melibatkan hormon jugk..takut aku xboleh mgandung...ngee..ngeri bygkan... harap2lah thyroid nie xpengaruh sgt tang bab tyu...cmne la keadaan aku pas 6 bulan nie...still waiting n waiting... ade ag 2 org pesakit sebelum aku, mmg mem borinkan..tpi kite tggu juga dgn sabar, sejuk xyah citer la..dh mgigil tahap gaban..haha.. tuk mhilangkan ke'borink' an mnunggu aku tetap update blog nie tuk mhilangkannye..

Sekarang aku sedang bekerja di kedai keluarga kawan aku untuk menuntut ilmu mgenai bisnes..seronok sebenarnye berbisnes nie..tpi kene ade kerajinan dan kotminmen bekerja bile bisnes nie..jgn main2... kalo x sia2 ilmu .. huhu.. hope sgt dpt bukak bisnes sendiri..keyla..dah nak dekat dah nombor aku nie..bubye

Tuesday, August 4, 2015

Apakah Itu cinta???

Cinta...sangat mendalam maksud..sgt sush untuk ditafsir... bile diizinkan Allah cinta itu hadir, maka la hadir la die.. Ya Allah kuatkanlah cinta ku pada mu...Amin

Jodoh...adakah jodoh aku adlah die.. jika ye engkau tunjukkanlah kepada Ya Allah..

Nie la doaku sejak akhir2 nie... its been long time aku xupdate blog aku nie... tetibe aku rindu tuk update blog nie.. well... sebenarnye aku xbuleh tido mlm nie.. cause of appointment with doktor n because of him.. He, yup dye yg aku knal baru dua hari... tapi mnyebabkn aku xleh tido dan susah nak tido sbb...?? Ofcourse think about him... giler x... betul ke aku dah **** ** ***  dekat die hanya dalam dua hari..n the important thing, he's the one or not...

My beloved rumate... aku rase  aku dah giler... kalo hang terbace update aku nie tlg2 tlg mesej aku..haha

Ok..dah abes kuarkan ape yg ade dlm otak dan hati aku nie kat sni. Now we can sleep...Gudnite n Assalamualaikum... :)

Sunday, April 27, 2014

Coklat Manisnya Cintamu

Sweet Love~
Post kali nie just nak share sebuah novel keluaran Lejen
Novelnye memang best, rasa nak makan coklat sambil baca novel nie
Sebab novel nie menceritakan pasal gadis dan seni coklatnya...nak tau lebih korang pun jom la beli sekali..hihi
Ak belum abes baca ag nie..to be continue la..
Mase tgh bace novel nie ak masih di kedai..tgh menunggu mase tuk pulang, actually tggu kawan ak settlekan hal family dye..mate dah ngantuk giler2 nie...rase nak pejam sekarg..sabo wahai mata..balik nak kaco dak nakal tido..hehe
Sunyinya malam2 gini, jangan la ada customer masuk pulok..! Ari ahad gini, jalan mula jam sbb ramai nak balik umh masing2, maklum la esk senin keje kan! Ak ari2 keje ad kesah pulok..kiki..motive xtau ape yg ak ngarot malm2 gini..k la bubye u alls, xtau nak ngarot ape lagi..anyeong!

Tuesday, February 18, 2014

::Jiwa Kosong::

Salam. Anyeong semua..gler lame xupdate blog sendiri
Korang semua sihat???
Cerita tentang diri nie, aku masih xabes study lagi, tersangkut satu subjek..sedih sorg2, tapi xpew ak tetap akan truskan perjuangan sampai abes..by the way sekarang jugak aku dah berkerja dengan kawan aku jual2 produk kesihatan & kecantikan..
Kitorg bukak jugak secara online so sapa2 nak tahu pasal produk kami bole pi tgk http://nisaherbs.blogspot.com
Sekarang tgh jelous tgk kawan2 sebaya kawen..aku pun nak kawen tapi xde calon..meh sape2 tolong cari calon..hihi
Ok tu je yang aku nak update..nantikan seterusnya cerita aku ae..^-^
Sekarang senang ckit nak update sebab semua jadi mudah dengab mobile phone..
Pasal gambar tu just nak bgtau mcm nie la life sekrg..hehe

Wednesday, September 18, 2013

Unhappy...

Assalamualaikum
Hi ualls, nak kongsi sikit perasaan ak mlm nie..
Ak tgh confused dgn seseorg nie,
Patut ke ak terus msej dye or tggu dye msej ak blik
Tpi ak dh try anta smiley kat dye no respon..hurm..
Tdi beria tanye knpe dh lme xmsej..tup2 dye ilang mcm tu je..
That why i unhappy tonight...:'(
Tu je nk kongsi mlm nie..another day i will share my feeling again key..bubye

There was an error in this gadget

Applez PicTure

Applez PicTure
Aloha!!