Thursday, February 24, 2011

Dream High,Fly High



Dream a.k.a. mimpi....
semua org mesti selalu bermimpikan...hurm..malam tadi aku terbangun awal..iaitu pada pukul 4.47 pagi...pastu ak smbung la balik tidokan ape lagi....mase ak tido tulah ak termimpi..seseorang...seseorang yang ak kenali, n for your information seseorang yang aku minati gakk...namenye ak xleh lah bagtu....hehehe... dalam mimpi aku, aku bagi something kat die...yang membuatkan die mempunyai feel yang same ngan ak..hehehe...hurm...the suprise thing we all dalam mimpi tuh study ditempat yang sma di sebuah universiti..hahhaa....tapi itu hanya sekadar mimpi...mimpi adlah mainan syaitan.....aku gelarkan si die sebagai MR.MF..hhaha.....




Kisah L.Industri....
Dah nak abes 2 bulan dah ak kat pejabat Mara Nie....xlame ag..ak akn menamatkan pratikal aku...huhuhu...xsabo ade, sedih pun ade sbb nie lah penglaman first aku bekerja...hurm..walopun pejabat nie baru dpindahkan dan baru dibuka..tapi still banyk yang aku belajar setiap hari...banyak gak experience yang aku lalui..hihihi..mislanye..yang paling best semalam ade org belanje makan.....tapi ak xtau spae..hahaha..thanks lah kepada org tuh yerr...kerne tolong byarkan mknn ak...kih2...jimat duit....hurm....




karnival Pendidikan MARA....
tuk pengetahuan korang, aku nak promote sikitlah kepada yang baru nak masuk belajar balik or nak cari keje....pada 11-13 march nie...ade Karnival Pendidikan MARA...kat cni, u all boleh la, mencari pusat pengajian yang sesuai tuk anda...dan juga kat cni gak diberikan peluang pekerjaan yang anda impikan...jadi karnival ini akan diadakan di PWTC..tuk maklumat lanjut boleh la melayari http://www.mara.gov.my/ 



Wednesday, February 23, 2011

Teman Vs. Perasaan

hurm....xtau kenape arini ak tetibe fikir tentang perasaan terhdap teman...
bukan teman biasa, teman yang memahami jiwa, hati dan perasaan aku...
aku perlukan seorang teman yang dapat menjage ak sehingga akhir hayat aku...
bile teman ini akan muncul... kite xkan tahu..hanye Allah yang akan menentukannya...
Kerna jodoh hanya ditentukan oleh Allah....:)

Monday, February 21, 2011

duit..oh..duit...

hurm....hari nie ak dpat news baru...dri akak angkat ex-rumate ku...
news dari kptm...yng menyatakan dorg nak selaraskan pembayaran yuran pengajian....ape kes....
xkan lah kite yg LI pun kene bayar beribu2....aish...xleh jadi....kalo betul abez duit ak....
kepade sape lah harusku mengadu...chewah....dah macm ayat pasrah gtuw...hehehe
harap2..xjadi gtuw la...stu hal lak...nak siasat..hahaha...jdi detective conan best gak...hahaha..mengarut...

hari nie...satu malaysia sedang mengenang Allahyarham Sudirman....mislanye kat HOTfM hari nie...topiknye pasal saat2 bersama Allahyarham.....best gak lagu2nye...layan gak la ak...walopun ak x minat...oklah mari kite dgr same2..lagu salam terakhir okey!!!!!

Sunday, February 20, 2011

oh lelaki.......



moshi2...  
hai sume...ape perasaan anda apabile ade pakwe...hurm..mesti bestkan..
ak sejak2 akhir2 nie..borink tanpa teman...agaknye sebab kawan2 ak jauh kut..huhuhu..sedih2...
bestnye kalo ade pakwe..bole bersembang ape jerr ngan die..huhuuu...

ak selalu mimpi jumpe ngan sorg laki...tapi xtau spe diye...tapi mimpi bukan boleh caye kan....
sumenye mainan syaitan semata2....
kenape diciptakan sorg pompuan tuk sorang laki..hehehe...
soklan yang x patot ditanyekan...
hari nie ak bingung ckit...tetibe nak kuarkan topik nie....
tapi bagi ak kalo ade seorg laki yang ditakdirkan untuk ak biarlah...sedap mate memandang..huhu...
beriman dan boleh membimbing ak ke jalan yang benar..jgn slah faham bukan maksud ak tersesat selama ini...tulah ciri2 yang ak mahu..hehehe
org kate laki nie kdg2 ego...ego dorg tinggi sgt...susah tuk kite pecahkan..hye..laki2...
tapi betul ke....ade owg kate laki nie sukar tuk difahami..betul ker......hurm....bile lah soklan nie akan terjawab...hehehe....:)


There was an error in this gadget

Applez PicTure

Applez PicTure
Aloha!!